www.kaynarca.info Forum Ana Sayfa

www.kaynarca.info
Kaynarcalılar Forumda Buluşuyor

WEB SİTESİ ANA SAYFAYA DÖN
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Seyahatnamem
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.kaynarca.info Forum Ana Sayfa -> Gezelim-Görelim
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
mksaner
Katılım Derecesi: Süper

MesajTarih: Çrş Oca 17, 2007 8:03 pm    Mesaj konusu: Seyahatnamem Alıntıyla Cevap Gönder

deneme
mksaner

MesajTarih: Çrş Oca 17, 2007 8:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

gecen hafta pzrtesi samsundan cıktım ilk amasyada durak verdim. küçük güzel bir şehir, tarihi çok köklü,,daha sonra tokattan gecerek sivasa ulaştım. tokat sivas arasında çamlıbel diye bir bölge inanılmaz manzarası var..ve cok soguk bir nokta,,genelde tvde gördügümüz yolun kapalı oldugu bölge burası, sivasta iki gün kaldım. sivasın ilçeleriyle arasındaki mesafe inanılmaz fazla, gerci ilçeleri gezemedim. bi dahaki sefere gitcem herhalde daha sonra tekrar tokata geldim. tokatı gezdim. ilçelerinden zile ve turhala gittim. zileye gelmişken zile pekmezi aldım. Smile tokatta bir gün kaldıktan sonra coruma gectim. Corumun nanılmaz kapalı bir havası var. Fakat güzel bir ayrıntı corum valisi bizim orada kaymakamlık yapmış, kendisiyle tanıştım. leblebi hediye etti bana Smile daha sonra corumdada bir gün kaldıktan sonra samsuna döndüm. bu hafta ordudayım. ordunun bir bos tepesi var denize karşı inanılmaz yüksek, yarın kadir inanırın memleketi fatsaya ve ünyeye gitçem....Smile
hakdur54
Site Admin

MesajTarih: Prş Oca 18, 2007 1:07 am    Mesaj konusu: Evliya Celebi'ye... Alıntıyla Cevap Gönder

Seyahat notlarini yazmaya devam edesin Kemal kardes...Smile
Zevkle okuyacagiz insallah..
Bakarsin o taraflara gelmek nasip olur bizi de bir guzel gezdirirsin, iyice ogren o taraflari:)
Tokat'ta Cahid ve Behice Duran'in eslerinin akrabalari var.
Haberin olsun, pazari ele gecirmene katkilari olabilir.Smile
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
turgay
Katılım Derecesi: Gayet iyi

MesajTarih: Prş Oca 18, 2007 3:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kemal daha ayrıntılı yaz abi. yediğin yemekleri, gezilmesi gereken yerleri Smile günlerdir yatınca gezmem geldi galiba Very Happy
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
mksaner

MesajTarih: Prş Oca 18, 2007 3:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Evet daha ayrıntılı yazıcam turgaycım, bu gecen haftanın bir özeti oldu. o yüzden fazla ayrıntıya inemedim.Smile
Hakan abi valla dr yada eczacı cevreleri varsa güzel olur Smile sen bir sorabilirmisin, ben pek tanımıyorum enişteyi
mksaner

MesajTarih: Prş Oca 18, 2007 9:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

18 0CAK 2007 perşembe
Kaptanın seyir defteri Smile
Bugün aslında kafamda fatsaya gitmek vardı fakat cuma günü samsunda olmam gerektigi için programımı 3 günden 2 güne indirdim. bu nedenlede fatsayı bir sonraki seyahatime bıraktım. Bugünkü programıma yakın ilçelerden birini aldım.
Gürgen tepe
yolu inanılmaz güzel, her taraf bir manzara... gayet yüksek bir rakımda seyahat ediyorsunuz. yol dar bildigimiz tipik adapazarı kaynarca arası gibi bir yol, yüksek olması nedeniyle yolda buzlanmalar dahi var,, ama o karadenizin kendine has bitki örtüsü her tarafı kaplamış, bahar olmamasına ragmen ben bunu görebildim( nasıl becerdiysem Smile)her taraf fındık agacı, sivri sivri tepeler, keskin yamaçlar harika, etrafı izlemekten keyif alıyorsunuz harika valla:) gülgen tepeye vardıgımızda pek aynı güzellikleri bulamadım. 16000 nufuslu olmasına ragmen ilçe hizmet alamamış,,yerleşimi herşeyiyle türkiyenin gerisinde kalmış diyebilirim,, karadeniz insanı mükemmel cok deli dolu Smile arkadaslarım yaptıgım, eczane ziyaretleri zaten tam bir alem Smile
ordu
günün geri kalanını merkezde gecirdim, ordu tipik bir sahil şehirimiz, sahil boyunca uzanan gden bir şehir...
gelelim ordunun meshur bostepesine..
arkadaslarım aksam beni ordunun bostepesine cıkarmak istediler, manzarasının cok güzel oldugunu söylediler, nitekim bos tepeye cıktık hakkatende inanılmaz bir manzarası var,
genel bilgi: bostepenin dogu yamacında şehir kalmakta, kuzey yamacında deniz, batısında perşembe ve ünyeye dogru bakmakta olan bir tepe, muazzam yükseklikte yaklaşık 775 mt, ve tepe cok dik yani yayvan bir şekilde yükselmiyor keski ve dik bir şekilde yükseliyor....
gercektende sehir tamamıyla ayaklarınızın altında kalıyor...

bir sonraki seyahatimiz samsunun meşhur tükülerde adı gecen çarşamba ilçesi...
arzu
Katılım Derecesi: Yazmaya başladım

MesajTarih: Cum Oca 19, 2007 9:58 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba arkadaşlar.Bu forum gerçekten güzel olmuş.Öncelikle ilgili arkadaşlara teşekkür ederim.Ben bu bölümde Ordu kökenli bir arkadaşınız olarak Ordu ile ilgili yazılmış bir yanlışı düzeltmek istiyorum müsadenizle:)Arkadaşımın bahsettiği tepenin adı Boztepedir.Gerçekten görülmeye değer bir manzarası vardır.Gecesi ayrı güzel gündüzü ayrı güzeldir.Yolu düşen arkadaşların görmeden gezmeden gelmemesini tavsiye ederim.Smile
Başa dön
mksaner

MesajTarih: Cum Oca 19, 2007 6:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Teşekkür ederim uyardığın için..evet boztepe olması gerekiyor..
mksaner

MesajTarih: Cmt Oca 20, 2007 11:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

15 OCAK 2007
kaptanın seyir defteri J
Çarşamba ziyareti:
Gördüğüm kadarıyla Samsunun Çarşamba ilçesi aslında insanlarıyla ünlü,,,çarşambalıların kendilerine büyük özgüvenleri var...yürüyüşleri ağır hareket edişleri, konuşmalarıyla diğer insanlardan hemen seçiliyorlar,,, abilik modu var insanlarında, biraz yol göstericilik biraz efelik var,,bizim işyerindede çalışan çarşambalılar var,, direk anlaşılıyor çarşambalı oldukları,,
Genel yapı olarak ilçeyi yeşilırmak ikiye ayırıyor,ilçe doğu kısım ve batı kısım olmak üzere iki kısımdan oluşuyor, kendi aralarında karşı geçe ötçe geçe diye tabirlerle bu durumu anlatıyorlar J bir köprü vasıtasıyla geçişler oluyor, ilginç bir anekdot köprüde kendi aralarında koydukları bir kuralmıdır artık bilemem batı yakasından doğu yakasına geçenler köprünün sağ tarafından yürüyor, doğu yakasından batıya geçenler ise köprünün solundan yürüzyor. Kendi aralarındaki bu kural asla değişmiyor. Bu konuda herhangi bir tabelaya rastlamadım.çarşambanın türkülere konu olan sel alma hikayesi sanırım ilçeyi ikiye yaran yeşilırmaktan gelme,,,çarşambada yollar son derece dar ve evler içiçe bir şekilde yer almakta,,özellikle samsunun aynı güzergaha yer alan bir diğer ilçesi termenin duyduğum kadarıyla pidesi meşhur, ama çarşambada bu konuda iddialı diyebilirim, buraya gelince pidelerden tatmalısınız. Yeri gelmişken belirtmek isterim, samsunda yemek kültürü yönünden çok güzel bir adet var, hafta sonları özellikle Pazar günleri samsundaki tüm aileler pide yaptırıp o günü pide yiyerek geciriyorlar, bu durum her hafta gecerli bir durum,,,ve Pazar günler pideden asla taviz vermiyorlar,, şehir içindeki aileler pidelerinin içlerini hazırlayarak civarlarındaki fırınlarda yaptırıyorlar,,buraya gelipte Pazar günleri fırınların önünde kuyruk lar görürüseniz şaşırmayın. Yeri gelmişken kısmının bir diğeride orduyu belirtirken yediklerimden bahsetmemişim,,burada biraz değinmek istiyorum..orduya seyahatimde hiç öğün atlamadığım bir restaurant vardı, ismi hünkar, sahibi bir fatsalı hatta bu retaurantın ilk şubesi fatsada,,restaurantta her çeşit yemeğin yanında geleneksel yemekleride bulabiliyorsunuz...özellikle restaurantta ögleden sonra saat 3 de çıkan orduluların deyimiyle lahana çorbasını, ünyelilerin deyimiyle pancar çorbasını tavsiye ediyorum,,hele yanında birde mısır ekmeği veriyorlar,, işte o zaman tam süper oluyor J
Çarşamba samsuna 40 km uzaklıkta ordu yolunda yer almakta,,ve denizden yaklaşık 20 km uzaklıkta,, ,içtarafa doğru seyahat ettiğinizde Salı pazarı ilçesiyle karşılaşıyorsunuz.
Salı pazarı
Harika tam bi doğa harikası bir ilçe,,doğal zenginliği yüksek, burayıda bir dere ikiye ayırıyor, aynı özelliklerde köprüler vasıtasıyla ulaşım sağlanıyor..

Bu hafta sanırım samsunun bafra ve havza ilçelerini zyaret etcem. İşlerimden dolayı zamanımın büyük bir kısmını samsunda geçirebilirim..size bunlardan bahsedeceğim..görüşmek üzere,,,,,
fahrituna
Katılım Derecesi: İyi

MesajTarih: Pzr Oca 21, 2007 12:57 am    Mesaj konusu: mksaner seyahatnamesi Alıntıyla Cevap Gönder

sevgili kemal,
lakabı "evliya çelebi"ye çıkmış bir ağbin olarak, yazdıklarını yakından takip ediyorum. ama ne olur biraz daha ayrıntıya gir. örneğin "çorum valisi bizim orada kaymakamlık yapmış" diyorsun ama adını bile vermiyorsun. ünye-ordu arasından geçeiyorsun ama bize bir "hekimoğlu""ndan bile söz etmiyorsun, ki o türkünün kaynak kişisi kadir inanır'dır ve türkü ilginçtir ama zeybektir.
ne olur yazmaya, ama daha ayrıntılı yazmaya devam.
gözlelerinden öpüyorum; yolun ve algın daima açık olsun.
fahri tuna
Başa dön
mksaner

MesajTarih: Pzr Oca 21, 2007 5:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Haklısın abi uzun uzun yazmak lazım, buralar bu kadar kısa cümleleri haketmiyor gerçektende,,,fakat takip edenleri çokta uzun yazıp sıkmak istemiyorum,,genelde ilgimi çeken şeyleri yazmaya çalışıyorum..
Çorum valisi ilk kaymakamlık görevini kaynarcada yapmış, Hüseyin bey,,çoruma şubatın ilk haftası gitmeyi planlıyorum, o zmana daha ayrıntılı yazacağım,,
ordu konusunda henüz merkezi detaylı gezebildim ünyeden ve fatsadan yanlızca geçtim durak vermedim,,oraları ziyaret edince daha detaylı anlatırım,, ilgin ve alakan için teşekkür ederim Fahri Abi...
mksaner

MesajTarih: Sal Oca 23, 2007 4:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

22 OCAK 2007
Kaptanın seyir defteri Smile

Bafra Ziyareti:

Bafra ilçesi samsunla sinop yolu arasında yer almakta,,samsuna 40 km kadar uzaklıkta,,aslında bafraya vardığımda biraz hayal kırıklığına uğradım,çünkü bafranın ismini sürekli duyuyordum,açıkcası merak etmiştim ,,ilçeyi gezdiğimde,,pek kayıda değer birşey bulamadım,,fakat ilçede iki tane hastane 6 tane saglık ocağı 70 kadarda eczane olduğunu görünce hayal kırıklığım bir anda sevince dönüştü(meslek icabı Smile )
ilçenin bir barajı var orada alabalık tesisi var,,baskada gezilecek pek bir yeri yok,,Gene buranında pidesi meşhur (içimiz dışımız pide oldu Smile), Barajı ziyaret edemedim fakat ilçeye 14 km uzaklıkta olduğunu,kızılırmak üzerinmde kurulu olduğu bilgilerine ulaştım. En yakın zamanda oradada bir yemek yerim,,
bafrada bizim tunayı tanıyan birine rastladım Smile onların şirkette çalışan mümessil arkadaş, adını unuttum..Tunayı sorduğumda "hee bizim bilgi işlemcimi " dedi...Evet evet dedim. fakat arkadaşı uyardım "it" de dedim kızar bunlar bilgi işlemci lafına dedim Smile hehe,, Tunanın namı buralara kadar yayılmış vay be...
bir sonraki gezide görüşmek üzere
hakdur54
Site Admin

MesajTarih: Çrş Oca 24, 2007 11:41 pm    Mesaj konusu: Evliya Celebi'ye... Alıntıyla Cevap Gönder

Kemal abicim senden en kısa sürede hayata geçirmeni istediğimiz bir proje var:)
Gezdiğin yerleri anlatıyorsun güzel de bir fotoğraf çeksen ya..
Gezdiğin yerleri gördüğün insanları, web sitemizde yayınlasak..
Kemal(Soray) Uzun Yolda serisi olarak cok hos olur..Smile
Anlatımlar çok güzel oluyor ama bir de foroğraf işini soksan devreye bak o zaman süper olacak...
Cep telefonu veya dijital fotog.makinası ile bu işi yapsan be güzel kardeşim.
Harika olur valla..
Tekrar tesekkurler anlatımlar için.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
mksaner

MesajTarih: Prş Oca 25, 2007 9:34 am    Mesaj konusu: Re: Evliya Celebi'ye... Alıntıyla Cevap Gönder

hakdur54 yazmış:
Kemal abicim senden en kısa sürede hayata geçirmeni istediğimiz bir proje var:)
Gezdiğin yerleri anlatıyorsun güzel de bir fotoğraf çeksen ya..
Gezdiğin yerleri gördüğün insanları, web sitemizde yayınlasak..
Kemal(Soray) Uzun Yolda serisi olarak cok hos olur..Smile
Anlatımlar çok güzel oluyor ama bir de foroğraf işini soksan devreye bak o zaman süper olacak...
Cep telefonu veya dijital fotog.makinası ile bu işi yapsan be güzel kardeşim.
Harika olur valla..
Tekrar tesekkurler anlatımlar için.

Haklısın abi, benimde aklımda fotograf olayı en yakın zamanda resimlerini çekeceğim gittiğim yerlerin.
web sitesine göre burası daha iyi, en azından karşılıklı diyaloglar oluyor..
Sedat Balta
Katılım Derecesi: Yazmaya devam

MesajTarih: Prş Oca 25, 2007 3:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

[b]Sevgili kardeşim Evliya Mustafa Kemal Çelebi, seyahatnamen çok ama çok hoş olmuş, olmaya da devam edecek gib... Gittiğin yerlerde yediğin içtiğin senin olsun. Senden bir ricam olacak koleksiyonum için gezdiğin yerlerin yerel gazetelerinden benim için birer nüsha toplarsan çok sevinirim.
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.kaynarca.info Forum Ana Sayfa -> Gezelim-Görelim Tüm zamanlar GMT +2 Saat
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız