www.kaynarca.info Forum Ana Sayfa

www.kaynarca.info
Kaynarcalılar Forumda Buluşuyor

WEB SİTESİ ANA SAYFAYA DÖN
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Sinema değil sadece küfür!

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.kaynarca.info Forum Ana Sayfa -> Kültür-Sanat Etkinlikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
harunkan
Katılım Derecesi: Mükemmel

MesajTarih: Sal Şub 17, 2009 9:48 pm    Mesaj konusu: Sinema değil sadece küfür! Alıntıyla Cevap Gönder

Sinema değil sadece küfür!Recep İvedik'in ilk filmi 4,5 milyon insanı sinemaya çekti. İşte asıl sorgulanması gereken şey bu olmalı. Bu kadar insan küfür dinlemeye bu kadar meraklı mı

Recep İvedik 2'yi izleme "gafletinde" bulundum.Gülmekten gözlerim yaşardı, karın kaslarım hâlâ ağrıyor.

Film boyunca Recep İvedik denilen karaktersiz karaktere belki de elli defa "Yuh sana" dediğimi hatırlıyorum.

İvedik gazete ilanlarında iş ararken "Evcil hayvan aranıyor" ilanını okuyor. "Benden olur mu?" diye kendi kendine soruyor. Sonra da "Hayvanım ama evcil değilim" diyor. Canlandırdığı rolü aslında en iyi bu sözler anlatıyor.

Kaba, saba, saçı sakalı birbirine karışmış, haftalardır banyo yapmamış, her önüne gelene elense çeken, hiçbir kural tanımayan bir tip.

Ama bu rezalet insanları sinemaya çekiyor.

Recep İvedik'in ilk filmi 4,5 milyon insanı sinemaya çekti. İşte asıl sorgulanması gereken şey bu olmalı.

Bu kadar insan küfür dinlemeye bu kadar meraklı mı?

Neden böyle karaktersiz karakterlere itibar ediyor Türk milleti...

Bazı erkeklerin kendi aralarındaki açık saçık, argo, hatta argo ötesi küfürlü konuşmaları bu filmle normalleşiyor.

Özellikle filmi seyreden çocukların gözünde bu türlü şeyler, küfürlü konuşmalar legalleşiyor.

En büyük tehlike de bu.

Düşünebiliyor musunuz, filmde yetmiş yaşında bir nine... Başında namaz örtüsü ile Recep İvedik'e nasihat ediyor ama bunu da küfrederek yapıyor.

Ben gerçek hayatta Recep İvedik 2'deki yaşlı kadın gibi küfreden bir başka yaşlı kadın görmedim.

Ninenin filmin finalinde yaptığı hareket filmi izleyen bütün çocukların bundan sonra rahatlıkla yapacağı bir harekete dönüşüyor. Kadın başparmağını işaret ve orta parmağı arasından gösteriyor Recep'e...

Film izleyenleri kahkahalara boğuyor ama ne kadar kutsal, ne kadar mahrem, ne kadar ahlaki değer varsa hepsini zirü zeber ediyor, mahremi küfüre dönüştürüyor.

Türk milletine, çocuklarımıza gençlerimize böyle bir tip fenomen olarak sunulmamalıydı.

Düşünebiliyor musunuz, adam çalışmayı hiç düşünmeyen bir karakter. "Çalışmak benim genlerimde yok, kodum bozuk benim, çalışamam" diyor.

Milli Eğitim Bakanı'nın bu film için bir şekilde tedbir alması gerekiyor. Çünkü bu film birinciye göre daha fazla küfür içeriyor. Çocuklara son derece kötü örnek oluyor.

Bu filme gittiğim için, gidip de kahkahalarla güldüğüm için utanç içindeyim.

Öyle ki, Borat Recep İvedik'in yanında halt etmiş.

LÜTFEN ÇOCUKLARIMIZI KORUYALIM.
alıntı bir yazı.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
ericnet34

MesajTarih: Cum Şub 20, 2009 2:46 pm    Mesaj konusu: siz günlük hayatta küfür etmiyormusunuz Alıntıyla Cevap Gönder

Sevili Harun kan;

Ben her normalinsan gibi hayatın yaşanan bölümleri içerisinde tepki veririrm bunu çeşitli yollarla insanlara yansıtırım örnegin kimisine bunu küfürle kimi zaman maç içerisinde bunu çok yaşarız hakeme vb birine el ile kimi zamanda şekil ile olayın özü şudur gerçek hayatttan alınmış kesintilerdir bunlar bir doktorun bir bankacının bir savcının bir başbakanın günlük hayatta yapabileceği şeylerdr el hareketi ve küfür ki bunu bu ülkenin başbakanı yapıyor 4,5 milyon insan bu filmi izlemiş neden diğer filmer bukadar gişe rekoru kırmıyor demekki insanlar kendilerinden birşeyler buluyor yada rahmetli kemal sunaldan bir parça buluyorlar yıllardır kemal sunala küfrediyor diye saldırmayanlar neden bugün bu adamasaldırıyor yada şöyle yargıayalım bu konuyu :
Ülkede dine baş örtüsüne saldırılırken tepki verilmiyorda dini inanç örf anane ne saldırılırken bişe yok filme tepki var
Dünyada konsoloslarımız öldürülürken ses yok da filme gelince ses var
Peygamberimizin karikatürü yapılıyor sesyok filme var
bukadar basit değil örf adete sahip çıkmak daha ciddi şekilde dinine örfüne adetine bayrağına konsolosuna saldıran varken onlara sahip çıkma sen git bir filmde küfür var örf adetine sahip çık YOK BE KARDEŞİM BUKADAR UCUZ DEĞİL YA valla bukadar ucuz değil bu konu
Ellerine sağlık güzel film olmuş
Ben filmi beğendim tavsiyede ederim
Gerçekten bu ülkede bişeler yapılsın altında türk malı damgası olsun dimi

ama biz severiz
madein USA
Madein GERMANY
mADEİN China

MADE İN TURKİYE olmaz neden türkmalı kötüdür
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
harunkan

MesajTarih: Cmt Şub 21, 2009 12:01 am    Mesaj konusu: recep ivedik 2 Alıntıyla Cevap Gönder

sevgili ericnet
ilğine teşekkür ederim.film konusu hariç diğer söylediklerinize katılıyorum.yerli malı kötüdür.yabancısını kullanalım düşüncesi içersinde değilim.sağlam ve kaliteli her türk malını kullanmaktan yanayım.ayrıca bizim insanımıza fırsat verilmesi taraftarıyım.recep ivedik 1 filmini evde çocuklarla izledim.şahsım olarak çocuklarıma yararlı olmadığı kanaatine vardım.recep ivedik 2 nin birincisinden daha argo olduğu ile ilğili yazıyı okuyunca paylaşmak istedim.mesele bundan ibarettir.siz seversiniz seyredersiniz.bu sizin takdirinizdir.selamlarımla.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.kaynarca.info Forum Ana Sayfa -> Kültür-Sanat Etkinlikleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız