www.kaynarca.info Forum Ana Sayfa

www.kaynarca.info
Kaynarcalılar Forumda Buluşuyor

WEB SİTESİ ANA SAYFAYA DÖN
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Kaynarca Zorunlu Hizmet Bölgesi Ne Zaman Olacak?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.kaynarca.info Forum Ana Sayfa -> Kaynarca'da Eğitim
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
hakdur54
Site Admin

MesajTarih: Çrş Tem 23, 2008 9:57 pm    Mesaj konusu: Kaynarca Zorunlu Hizmet Bölgesi Ne Zaman Olacak? Alıntıyla Cevap Gönder

Kaynarca Zorunlu Hizmet Bölgesi Ne Zaman Olacak?

İlçemizdeki eğitimin durumu ile ilgili aşağıdaki haberi okumanızı rica ediyorum. Bizler çocukluğumuzda bu tür sorunlar yaşamadık. Milli Eğitim Müdürümüzün açıklamalarından anladığım bir an önce Zorunlu Hizmet Bölgesi olmamız gerekiyor. Vali Bey Bakanlığa teklif götüreceğim, Anadolu Lisesi kazandırılması konusunda çaba göstereceğim demiş. Bu vaatleriyle ilgili bir aşama kaydedil mi acaba merak ediyorum. İlçemizdeki çocukların da güzel bir eğitim almaları hakları değil mi? Hemen yanıbaşımızdaki Kandıra zorunlu hizmet bölgesiymiş. Biz neden değiliz? Bu konuda neler yapılabilir tartışmaya, öneriler getirmeye ne dersiniz?

Vali Beye ilçe halkının bu konudaki rahatsızlığını hissettirecek bir girişimde bulunulamaz mı acaba?

Sizce bu konuda neler yapılabilir?

İlgili Haber: "Kaynarca'ya gelen Vali Hüseyin Atak’tan Anadolu lisesi sözü"

Kaynarca eğitim değerlendirme toplantısı Vali Hüseyin Atak başkanlığında gerçekleştirildi. Atak ilçenin zorunlu eğitim bölgesine alınması konusunda bakanlığa teklif götüreceklerini ve Anadolu lisesi kazandırılması konusunda çaba göstereceğini belirtti.

Kaynarca Eğitim Değerlendirme Toplantısı ilçe Emniyet Lokali’nde gerçekleştirildi. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Şube Müdürleri’nin de geldiği toplantıya Kaynarca Kaymakamı Ersin Emiroğlu, ilçe yöneticileri, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldılar.

Kaymakam Emiroğlu açılış konuşmasında üzerinde durduğu ve en büyük eksikliğin ilçede rehber öğretmen bulunmaması olduğunu belirterek, “İlçemizde okul öncesinde çok büyük yollar katedilmiş olup, pek çok ana sınıfı açılmış, okullaşma oranı yüzde 70’in üzerine çıkarılmıştır. Ancak ana sınıflarımızın teşrifi, eğitim malzemeleri konusundaki eksikleri masaya yatırılmış olup bu konuda da çözüm için elbirliği ile çalışılmaya başlanmıştır. Önümüzdeki süreç üç ayda yaptıklarımızla daha ileriye gidecektir. Üç ay içerinde eğitim öğretim için Kaymakamlık hizmet birliği olarak okullarımızın fiziki donanımları için harcadığımız miktar şu an itibarıyla 26 bin YTL’yi geçmiş durumdadır. 2007 yılı içerisinde öğrencilerimize Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yapılan yardım miktarı 70 bin YTL’nin üzerindedir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Şahin slayt eşliğinde Kaynarca’da eğitimin durumunu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçedeki ilköğretim okullarında norm kadroya göre 63 öğretmen eksiği bulunduğunu ifade eden Şahin şöyle konuştu: “Öğretmen sayımızın yetersiz olması, sözleşmeli öğretmenlerin atanma problemleri, iş performansını etkilemektedir. İlçenin zorunlu hizmet bölgesi olmaması nedeniyle öğretmenlerin genç olması ve zorunlu hizmete tabi olmalarından dolayı 3 yıl görev yaptıktan sonra zorunlu hizmet görevine gitmeleri ve bu görev süresinin bir bölümünün askerlikte geçmesi öğretmen kadrolarının tam olarak kullanılmasına imkan vermektedir.” Öğrenci velilerinin ve öğrencilerin eğitime ilgisiz olmaları, rehber öğretmen bulunmaması ve öğrencilerin sosyo ekonomik durumlarının başarıyı olumsuz etkilediğini belirten Şahin, spor solonu ve Anadolu lisesi istedi.

Başarılı öğrencilerin ilçe dışında okula devam etmelerinin ilçenin başarı oranını düşürdüğünü ileri süren Vedat Şahin verimli tarım alanlarının öğrencilerin yüksek öğrenime ilgisini azaltığını savundu.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise ilçeye Anadolu lisesi kazandırmak ve eğitimde zorunlu bölge kapsamına alınması için çaba göstereceği sözü verdiği konuşmasında öğretmen eksikliği konusunda bir şey yapılamayacağını sorunun il boyutunda olduğunu belirterek şöyle dedi: “İlimizde şu anda yaklaşık 800 öğretmen açığı var. Bu konuda bir şey yapamayız. Kaynarca 25 kişilik ortalama sınıflarıyla ve ana okulunda çok iyi duruma gelmiş. Çok amaçlı spor salonu, araş gereç konularındaki eksikleri ve Yeşilova köyündeki prefabrik okulun yerine yeni okulun yapılmasını bakanlığa bildireceğiz.”

Eğitim değerlendirme toplantılarıyla ildeki eğitimin hangi noktada olduklarını değerlendirdiklerini ifade eden Vali Atak, “Bu toplantılarımızın amacı bir taraftan il ve ilçelerimizdeki eğitimin durumunu tespit etmek, ihtiyaçlarımız nedir, fiziki durumumuz nedir, sorunlarımız nelerdir, alınması gereken tedbirler nelerdir. Bunları tespit etmek, değerlendirmek diğer taraftan da eğitim öğretim faaliyetlerinin kalitesinin artırılması, başarı grafiğinin daha yükseklere taşınması noktasında yapacağımız çalışmalarla ilgilidir” dedi.

http://www.kaynarcahaber.com/detay.asp?hid=417
Haber ve Fotoğraf: www.kaynarcahaber.com
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    www.kaynarca.info Forum Ana Sayfa -> Kaynarca'da Eğitim Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız